Санторини е в bucket list-a на много хора, затова ще споделя тук какво ни хареса. Преди да заминем, погледнах отзивите за острова и основно бяха положителни. Аз също смятам, че много хубаво си изкарахме. Важно е, обаче да споделя искреното ни мнение затова какво ни хареса и какво не ни хареса на острова, за да имате по-реалистични очаквания. И понеже този пост ще стане твърде дълъг, ще отделя нещата, които не ни харесаха в отделна публикация.

На първо място, уточнявам, че бяхме там в началото на октомври, което вече се води off-season и до голяма степен разбирам, че това е било доста добро решение. 🙂

Островът не е голям

Островът не е много голям, видях, че някои хора го описват като голям, но ние за 3 дни го бяхме обиколили целия с кола и в следващите дни по още няколко пъти. На мен това ми хареса, тъй като имахме време да разгледаме всичко спокойно и дори да се върнем на местата, които най-много ни харесаха. Ако и вие сте така, съветът ми е да си вземете кола под наем.

Времето 

През октомври в София вече беше започнало да се разваля времето, а на Санторини беше страхотно. Не беше прекалено топло, вечер си взимахме по нещо връхно, а през деня бяхме много леко облечени. Перфектното време за копринена рокля/топ и кашмирена жилетка или огромен шал. Едни еспадрили и едни сандали ми бяха напълно достатъчни за цялата почивка. Ако обаче си падате по хайкинг, вземете си удобни обувки за ходене, защото има маршрут между Фира и Иа, който можете да преминете пеша. Mного хора го правят, но ние нямахме подходящи обувки и достатъчно време за такова приключение. 

Красиви гледки, красиви снимки

Целият остров е толкова фотогеничен, че даже и никак да не се справяте с камерата, пак ще си тръгнете с красиви снимки. Гледките наистина компенсират всички минуси, които има Санторини.

Залезът в Иа е страхотен, може би един от най-хубавите, които съм наблюдавала, гледката към калдера е завладяваща през всеки момент от деня, а струпаните едни върху други бели хотели и църкви отразяват слънцето и всичко просто сияе.  Както се бях пошегувала веднъж в Instagram: Гърция е толкова фотогенична, защото хората там знаят как да използват боя. 😀 Но наистина е така. 

Атмосфера

Популярна дестинация и за honeymoon. Всички наоколо са спокойни, не бързат изобщо, готови са да чакат на опашка, за да се снимат на определено място, а докато чакат ще помогнат и на останалите с техните снимки. Вечер всички си говорят на по чаша вино и се наслаждават на момента. Нощният живот също е ок, готини барове и интересни хора.

Като цяло ни хареса, но Крит все още ни е любим. За тази година, не сме си избрали дестинация, така че приемаме препоръки. А аз ще побързам да обобщя и какво не ни хареса на о.Санторини, за да отидете подготвени. 🙂

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Categories
Category

Hello, everyone!

Благодаря, че сте отворили моя блог. Знам, че е много…

Latest Posts
  • Beauty must-haves | Good Friends edition

    Beauty продукти, препоръчани от приятелките ми, които не са блогъри или влогъри, но разбират от…

  • Olá, Lisboa. Favorite spots.

    Португалия е втори дом за мен и с радост споделям с вас няколко от любимите…

  • Local Fashion Brands

    В Sunday Media, току-що приключихме кампанията Savex4Fashion – конкурс за най-харесван български моден бранд, организиран…

  • 5 Must-read business books

    Споделям 5 книги, свързани с бизнес, които по някакъв начин са ме вдъхновили. Имам и…

  • What we loved about Santorini

    Санторини е в bucket list-a на много хора, затова ще споделя тук какво ни хареса.…