Братовчед ми трябваше да пътува за Дубай за Великденските празници с приятели, но в деня преди полета му много лошо си контузи глезена и се наложи да пропусне ваканцията си и да се прибере вкъщи. Мислех си, че страшно много ще се ядоса, а той през цялото време гледаше от позитивната страна на нещата и колко всъщност е хубаво, че ще си бъде вкъщи. 

Тази година ние също решихме да не пътуваме никъде за празниците, въпреки че се събират доста почивни дни и ето какво осъзнахме:

  • Ние определяме ежедневието си – няма нищо по-хубаво от това да станеш в колкото часа ти се иска, да не правиш нищо до обяд, да се разходиш просто ей така без крайна цел, да си четеш до късно и всичко това със скорост, която сам си си определил. С всички крайни срокове и куп задачи в работата, определено човек има нужда и от това.
  • Пропускаме целия стрес, свързан с едно пътуване – не бързах да събирам багаж, не слагахме аларми, за да не изпуснем полет, не бързахме да се чекираме, не трябваше да правим подробен план какво ще правим като пристигнем и въобще всички останали напрягащи подробности, свързани с пътуване без значение от дестинацията.
  • Наистина прекарваме време със семейството – съвсем различно е да имаш повече от няколко часа, които да прекараш със семейството си и наистина да се насладиш на времето, прекарано с най-близките. Без да бързаме, без да си поглеждаме часовника. 
  • Остава ни време за хобитата ни – Йога, любими книги, готварски начинания (не се отнася за мен), разходки в планината, разходки в града и всичко останало. Имаме време и да поработим още малко, но това отново е хубаво, защото така си спестяваме напрежение след края на почивните дни, а и когато си харесваш работата, тя общо взето се смесва с хобитата ти. 
  • Спестяваме време – винаги се губят няколко часа, даже понякога и ден-два в пътуване. А така печелим допълнително време за почивка, което доста ни харесва. 

Ужасно много обичам да пътувам, но явно си има подходящ момент за всичко. Ако имате нужда да забавите темпото, просто си останете вкъщи за празниците. Не е никак лошо. И трафикът по улиците се е пренесъл някъде другаде, така че ще сте си само вие. 🙂 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Categories
Category

Hello, everyone!

Благодаря, че сте отворили моя блог. Знам, че е много…

Latest Posts
  • Beauty must-haves | Good Friends edition

    Beauty продукти, препоръчани от приятелките ми, които не са блогъри или влогъри, но разбират от…

  • Olá, Lisboa. Favorite spots.

    Португалия е втори дом за мен и с радост споделям с вас няколко от любимите…

  • Local Fashion Brands

    В Sunday Media, току-що приключихме кампанията Savex4Fashion – конкурс за най-харесван български моден бранд, организиран…

  • 5 Must-read business books

    Споделям 5 книги, свързани с бизнес, които по някакъв начин са ме вдъхновили. Имам и…

  • What we loved about Santorini

    Санторини е в bucket list-a на много хора, затова ще споделя тук какво ни хареса.…